Pranės Grinkevičienės receptų užrašinė
Vilnius, 2021. 136 p., lietuvių k., ISBN 978-609-478-051-6
Parengė Virginija Rudienė, įvadinio straipsnio autorius dr. Rimvydas Laužikas. Dailininkė Edita Gužaitė, redaktorė Nijolė Deveikienė
€6,00
Turime
Pranės Grinkevičienės receptų užrašinė
Vilnius, 2021. 136 p., lietuvių k., ISBN 978-609-478-051-6
Parengė Virginija Rudienė, įvadinio straipsnio autorius dr. Rimvydas Laužikas. Dailininkė Edita Gužaitė, redaktorė Nijolė Deveikienė
Turime
ISBN 978-609-478-051-6Pranės Grinkevičienės kulinarinių receptų užrašinė kartu su dar keliais tremtinių Grinkevičių šeimai priklausiusiais daiktais į Lietuvos nacionalinio muziejaus rinkinius pateko 2002 metais. Tarpukario laikų receptai buvo surašyti 1936 metų darbo užrašams skirtame kalendoriuje. Užrašinėje pateikiama per 50 mėsos ir žuvies patiekalų, įvairių desertų receptų; dauguma jų šventiniai, priskirtini aukštajai to meto virtuvei. Knyga parengta kaip istorinio šaltinio publikacija, laikantis įprastų šaltinių skelbimo reikalavimų, stengiantis, kad kalba išliktų kuo autentiškesnė. Įvadiniame prof. Rimvydo Laužiko straipsnyje išsamiai apžvelgiama tarpukariu vykusi gastronominės kultūros kaita Lietuvoje.
Svoris | 0,215 kg |
---|---|
Išmatavimai | 13 × 19 × 0,5 cm |